9 decembrie 2015

Conferinta „Crestinismul abia începe”

0 Comentarii
Sâmbătă, 12 decembrie, la inițiativa Fundației „Episcop Melchisedec” Roman și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Sala Multiplex din Parcul Municipal Roman va avea loc conferința „Creștinismul abia începe”, ce va așeza în dialog două personalități ale vieții cultural-religioase românești, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și pe domnul Academician Constantin Bălăceanu-Stolnici.
Domnul Acedemician Constantin Bălăceanu-Stolnici este cunoscut ca fiind un apreciat om de știință, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România. Este, de asemenea, Director de Onoare al Institutului de Antropologie "Fr. I. Rainer" al Academiei Române și Președintele de Onoare al Societății Academice de Antropologie. Descendent al Bălăcenilor, veche familie boierească aparținând nobilimii pământene, căreia în secolul al XVII-lea aula imperială vieneză i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German și i-a concesionat stema.
Prezența domnului Academician Constantin Bălăceanu Stolnici la Roman, pentru prima dată în calitate de conferențiar, este motivată de inițiativa conducerii Fundației „Melchisedec Ștefănescu”, care, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a decis organizarea unor conferințe cu tematică religioasă ce poartă titlul generic de „Creștinismul abia începe” și care abordează din perspectivă teologică marile neliniști cu care se confruntă societatea românească și până la urmă românul contemporan.
Astfel, sâmbătă, 13 decembrie, începând cu ora 17.00, la Sala Multiplex din Parcul Municipal, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și Domnul Academician Constantin Bălăceanu-Stolnici vor conferenția pe tema „Creștinismul abia începe”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu